top of page
Zoeken
  • anita doornbos

Paardenbakzand van Olivijn: de juiste gradatie

Februari 2021 ben ik begonnen met EquineSand. Ik heb mezelf zoveel mogelijk bijgeleerd over paardenbakzand: de juiste gradatie zand, de juiste lagen, drainage, dikte van de lagen, toevoegingen en nog veel meer onderwerpen passeerden de revue.


Ik heb alles uitgezocht, hoe ik het wil doen en toepassen. Alle lagen zouden uit Olivijn kunnen bestaan dus dan komt het volgende: de juiste gradatie Olivijnzand inkopen.


De gradaties voor de onderlaag waren al beschikbaar, nu alleen nog voor de toplaag en de middenlaag.


Mijn eigen ervaring:

Zelf rijd ik ook paard zoals hierboven te zien. Ik heb op veel verschillende terreinen gereden, van te mul zand tot te nat zand tot een grasbodem of zelfs houtsnippers. Het fijnste vind ik toch wel de bodems die niet te nat en niet te zwaar zijn, vaak met tapijtvezels aangelegd. Maar nu blijkt tapijtvezel vanwege de microplastics erg milieuonvriendelijk te zijn, en duur om af te voeren.


De juiste gradatie Olivijnzand voor de toplaag blijkt op korte termijn niet leverbaar. Wel heb ik een goede leverancier gevonden voor het 'niet olivijnzand'. Het zand waarmee ik het olivijnzand ga mengen, zodat ik verschillende prijsopties kan aanbieden.


Dit zand heeft de juiste gradatie en is daarnaast stabiel wat betekend dat het zand tijdens verschillende leveringen niet veel van elkaar afwijkt qua gradatie. Precies wat ik zoek dus!

Starten met je eigen bedrijf, zo doe je het:

  1. Schrijf je in bij de KVK als eenmanszaak, kosten rond de €50 euro.

  2. Sluit een bankrekening af met een verzekering, vaak als starter de eerste maanden kosteloos (bijvoorbeeld bij de Rabobank).

  3. Kies een boekhoudprogramma, als starter ook vaak kosteloos de eerste maanden!

  4. Bouw je website, ook dat tegen een gereduceerd tarief bijvoorbeeld via Wix.

  5. En klaar! Je kunt beginnen, redelijk eenvoudig, meer weten of wil je tips? Stuur gerust een mail naar info@equinesand.nl


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page